Anvelopa trailer RIKEN ROADREADY T 385/65 R22.5 160K
Riken este un brand popular de anvelope detinut de Michelin. In 1917 Industrie Riken Gomu avea sediul in Japonia si activa in domeniul stiintei fizice si chimice de cercetare . Ulterior, compania a diversificat si s-a aventurat in productie de anvelope cu numele de marca Riken. Numele a fost de fapt o prescurtare a ""Gomu Riken"", numele original al companiei. Riken a inceput sa exporte anvelope pentru Statele Unite din anul 1979. In scurt timp au inceput exporturile si in Europa, transformand-se intr-un producator de anvelope cu drepturi depline. In 1992 Riken este achizitionat si inregistrat ca brand de catre Michelin. Riken a devenit un brand care este distribuit pe mai multe zone din Europa. Marca produce o gama de anvelope pentru autoturisme, Van si a pietelor de camioane. Riken combina estetica si tehnologia la un pret foarte atractiv pentru a produce anvelope potrivite zonei europene.
Eticheta de anvelope UE
Introducere
Începând cu 1 Noiembrie 2012 , toate anvelopele fabricate după 1 Iulie 2012 trebuie sa dețină o etichtă.
Beneficii
Uniunea Europeană a dezvoltat această nouă prevedere pentru a promova eficiența economică și ecologică și pentru a asigura siguranța rutieră.
Dezavantaje Eticheta anvelopelor redau o generalizare și oferă clienților mai multă transparență, dar acoperă doar trei criterii. Pentru o evaluare extinsă a unei anvelope , totuși , caracteristici mult mai performante sunt relevante. În mod special, în căutarea unei anvelope potrivite de iarnă, rezultatele testelor de la diferite instituții de testare cum ar fi ADAC sunt mult mai riguroase.
Dorim să scoatem în evidență faptul că producătorul etichetează anvelopa și ne oferă această informație. Dacă se întămplă să nu găsiți valorile etichetei , ori producătorul nu ne-a informat despre etichetă ori produsul a fost fabricat înainte de Iulie 2012. Înainte de această dată , nu a fost obligatoriu ca anvelopele să dețină o etichetă, așa că, în anumite cazuri s-ar putea să ahiziționați anvelope fără etichetă.
Simboluri
Anvelopele sunt clasificate în funcție de trei caracterisitci de performanță:
• Eficiența de consum (litere de la A la G)
• Aderență pe carosabil umed (litere de la A la G)
• Zgomot extern
Luați măsuri
În final, șoferul este cel care determină consumul de carburant . Pentru a reduce aceasta pe termen lung, prin a fi atenți în timpul accelerației , șoferii pot deveni mai eficienți în privința carburantului șimai ecologici.
Verificarea regulată a persiunii aerului din anvelope ajută la îmbunătățirea rezistenței la rulare , reduce pierderea energiei și suportă aderență optimă în condiții de carosabil umed. Pentru a reduce riscul accidentelor și a asigura siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic , păstrați întotdeauna o distanță rezonabilă.
Alegeți din gama noastră largă de selecții online sau cereți-ne sfatul. Experții noștri sunt bucuroși să vă ajute să vă alegeți anvelopele potrivite din gama noastră extinsă de produse.
Eficiența de consum
Clasificarea in funcție de eficiența de consum este împărțită în șapte clase, de la clasa A(cea mai înaltă) până la clasa G(cea mai joasă). O anvelopă din clasa A consumă cu 0.1 litri mai puțin la 100 de km decât o anvelopă din clasa B. O componentă esențială pentru eficiența carburantului este rezistența la rulare sau frecarea la rulare.
Rezistența la rulare
Rezistența la rulare este forța care se opune mișcării. Aceasta este formată, de exemplu când o roată se învârte. Rezistența la rulare depinde nu doar de geometrie ci și de proprietățile materialului.
Mediu Valoarea medie se află între C-E. Clasa D nu este utilizată.
Aderență pe carosabil umed
Aceasta arată cât de eficient poate frâna autoturismul pe carosabile ude. Aderența pe carosabil umed este un factor important în special pentru pentru anvelopele de vară. Clasa A deține cea mai înaltă siguranță și cele mai scurte distanțe de frânare. Clasa F deține securitate scăzută și cea mai lunga distanță de frânare.
Clasele pentru aderență pe carosabil umed, sunt bazate pe test drive-uri efectuate pe șosele ude cu o viteza de aproximativ 80 km/h. Diferența dintre distanța de frânare a anvelopelor este de 1 metru per grad. De exemplu, diferența pentru distanța de frânare dintre Clasa A și Clasa F este de pâna la 18 metri.
Mediu Valoarea medie a anvelopelor este intre clasele B-E. Clasa D și G nu este folosită.
Zgomotul anvelopei
Simbolul se refera la zgomotul exterior de rulare în decibeli, iar simbolul este reprezentat sub forma a 3 clase de valuri sonore pentru a clarifica dacă anvelopa poate păstra nivelul recomandat. Zgomotul extern de rulare nu corespunde cu zgomotul anvelopei din interiorul compartimentului.
Un nivel de sunet continuu de peste 80 decibeli poate cauza probleme de sănătate.
Simbol
Trei valuri sonore simbolizează cele mai proaste rezultate. Acestea sunt anvelopele care depășesc limtia maximă aprobată . Un simbol de 2 valuri sonore are un nivel de zgomot care corespunde cu nivelul de sonor aprobat. Anvelopele marcate cu 1 val sonor sunt cu 3 decibeli mai silențioase decât cele aprobate.
12% reducere
3 ani GARANTIE
1,604 Lei
1,432 Lei
/ TVA inclus
12% reducere
3 ani GARANTIE
1,945 Lei
1,737 Lei
/ TVA inclus
12% reducere
3 ani GARANTIE
2,031 Lei
1,813 Lei
/ TVA inclus
12% reducere
3 ani GARANTIE
2,062 Lei
1,841 Lei
/ TVA inclus
12% reducere
3 ani GARANTIE
2,104 Lei
1,879 Lei
/ TVA inclus
12% reducere
3 ani GARANTIE
2,201 Lei
1,965 Lei
/ TVA inclus
12% reducere
3 ani GARANTIE
2,221 Lei
1,983 Lei
/ TVA inclus
12% reducere
3 ani GARANTIE
2,349 Lei
2,097 Lei
/ TVA inclus
12% reducere
3 ani GARANTIE
2,400 Lei
2,143 Lei
/ TVA inclus
3 ani GARANTIE
1,089 Lei
/ TVA inclus
3 ani GARANTIE
1,099 Lei
/ TVA inclus
3 ani GARANTIE
1,154 Lei
/ TVA inclus
Vezi toate anvelopele similare